vrijdag 20 maart 2015

voorjaarssalade met postelein, appel & komkommer



Postelein, mooie ranke blaadjes en een lekkere textuur.
Hier rauw in een frisse salade verwerkt.

Bijgerecht voor 2:

  • 2 handjes vol postelein
  • 1/2 appel (friszuur)
  • een stuk komkommer, ongeveer 10 cm
  • 1 el kappertjes
  • 1 el geschaafde amandel

Dressing:

  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl witte wijnazijn
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 tl honing
  • peper & zout
  • snuf gedroogde tijm

Appel en komkommer in dunne plakjes snijden.
In een ideale wereld: amandelen roosteren in droge pan. 
(daar was ik te lui voor vandaag, helaas)
Postelein wassen en goed laten uitlekken.

Dressing maken door alle ingrediƫnten te mengen.
(hoeveelheden zijn bij benadering, zelf even proeven en keuren)

Postelein op een bord draperen.
Appel, komkommer en kappertjes door dressing mengen.
Over de postelein verdelen en garneren met amandel.

Lekker fris en zurig.
Luxere variant: 
vervang amandelen door stukjes gerookte makreel/zalm, dille toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten