dinsdag 19 mei 2015

pesto van zevenblad



Afgelopen zondag bij Jill op de volkstuin geweest.
Supermooie plek op Rotterdam zuid!
Inclusief gezellig huisje....en een hoop zevenblad.

Beter bekend als woekeraar in tuinland.
Maar ik weet meer van eten dan van tuinieren, 
dus heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een goede pluk te doen.
Hoe leuk is het om " onkruid " te verwerken in de keuken!
Het beste kun je de jongere blaadjes plukken.


Goed voor ongeveer 150 ml pesto:


  •  20 à 25 takjes zevenblad (alleen de blaadjes)
  • 6 walnoten
  • 40 gram oude kaas
  • 1 teen knoflook
  • mespuntje zout
  • peper
  • +/- 6 el olijfolie van goede kwaliteit


Zevenblad goed wassen en laten drogen.
Walnoten kraken, kaas raspen.
Blaadjes in de keukenmachine al een beetje blenden.
Noten, knoflook en kaas erbij en olie bijgieten terwijl de machine draait.
Ik vind het lekker als de pesto een beetje textuur behoudt,
bepaal dit naar eigen smaak.

Op smaak brengen met zout & peper.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten