zondag 23 februari 2014

ovenschotel met ansjovis/zongedroogde tomaatjes-béchamel



Een groenteschotel uit de oven,
met een light-versie van de klassieke béchamel-saus.

Genoeg voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 courgette
  • blik kikkererwten

Bloemkool en courgette in grote, hapklare stukken snijden.
Beetgaar koken (liever te hard dan te zacht)
Kikkererwten toevoegen en in ovenschaal scheppen.

Ondertussen de saus maken:

  • 20 gr roomboter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • teen knoflook
  • snuf chili
  • 2 el bloem
  • 6 ansjovis filets (blikje)
  • 1 el kappertjes
  • stuk of 5 zongedroogde tomaatjes 
  • 200 a 250 ml KOUD water
  • zout & peper

Smelt de boter in een pannetje.
Ui, fijngesneden ansjovis, knoflook, chili erbij.
Meteen bloem erbij en goed roeren.
Na een kleine minuut 200 ml water toevoegen en goed roeren.
De saus begint nu te binden.
Zachtjes een minuut of 10 laten pruttelen, regelmatig roeren!
Nog wat water toevoegen als het te dik wordt.
Tomaten en kappertjes toevoegen, pan van het vuur.
Proeven, indien nodig peper en zout erbij.

Saus over de groenten schenken,
in de oven zetten tot het een beetje begint te kleuren.
(minuutje of 10)

Garneren met peterselie.

NB:

Ik heb de kaas weg gelaten en melk door water vervangen.
Dat maakt de saus een stuk lichter.
Uiteraard ook lekker om te gratineren met kaas.

Voor een volledige maaltijd:
stukjes gekookte aardappel/pasta door de schotel mengen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten