zondag 23 februari 2014

meer rijstkoker: maisbrood


Blij verrast door de bananencake uit de rijstkoker,
dat vraagt om meer onderzoek!

Ik heb een maisbrood gemaakt,
en wederom goed resultaat!


Voor 1 brood:


  • 1,5 kop maismeel (NIET polenta, maar zo fijn als bloem)
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/4 kop zonnebloemolie
  • 1/3 kop melk
  • 4 el (griekse 10%) yoghurt
  • 1 ei


Droge ingrediënten mengen,
natte ingrediënten mengen.
Door elkaar roeren tot homogeen mengsel.

Rijstkoker invetten,
brood 30 a 35 minuten bakken.
(prikkertest doen)

Kan me voorstellen dat het lekker is om er nog een snuf chilivlokken, komijn
of koriander door te mengen.

Brood meteen eten!
Dag erna is het nog lekker om te roosteren.

NB: kop = 250 ml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten