zaterdag 10 januari 2015

"pizza" met zuurkool, champignons & geitenkaas



Het leukste nieuws in elke krant is de recepten-rubriek.
Zo ook de inspiratie voor deze pizza-achtige verschijning, uit de volkskrant van december.

De zuurkool en bodem zijn volgens recept, de rest zelf geïmproviseerd.
De bodem is veel knapperiger dan een traditionele pizzabodem.
Persoonlijk vind ik dat lekkerder.

Dit baksel is net te veel voor 1 en net te weinig voor 2.
Leuk bijgerecht voor 3 dus :)

Oven voorverwarmen op 200 graden.

De bodem:

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr griekse yoghurt ( in het originele recept wordt kwark gebruikt)
  • 3 el olie

Bakmeel en zout mengen.
Yoghurt en olie mengen, droog bij nat en snel tot een samenhangend deeg kneden.

Dun uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak.
Op de bakplaat leggen (met bakpapier) en gaatjes inprikken met een vork.


Erop:

  • 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • mespunt chilivlokken

Mengen en over de bodem verdelen.

  • 4 champignons, in dunne plakjes
  • 1/2 ui, in dunne ringen
  • 2 handjes zuurkool, vocht eruit geknepen
  • +/- 50 gr hollandse geitenkaas, geraspt
  • zwarte peper

Bovenstaande over de tomatenpuree verdelen,
de kaas als laatste erover.

Ongeveer 20 minuten bakken, in het midden van de oven.

Garneren met fijngehakte peterselie/bieslook en meteen eten!

Ik denk dat ansjovis er ook goed bij past.
En de tomatenpuree zou nog een beetje aangelengd kunnen worden met water, tomatenblokjes of tomatentapenade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten