dinsdag 29 januari 2013

erwtensoep anders dan anders


Erwtensoep hoeft niet per sé vol te zitten met spek en karbonade;
een alternatieve vegetarische versie uit de mouw geschud!
Heeft totaal niks met de hollandse versie te maken, maar een leuke variatie.


  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 middelgrote pastinaak
  • flinke el kerriepoeder 
  • 1 el sambal badjak
  • ongeveer 1,5 cm gember, geraspt
  • 2 liter water
  • 500 gr spliterwten
  • sap van 1/2 citroen
  • blikje kokosmelk 400 ml
  • +/- 3 el groentebouillon poeder

Uien fruiten in scheutje olie, bestrooien met kerriepoeder.
na een paar minuutjes de blokjes pastinaak erbij, even meebakken.
Gember, sambal en water erbij.
Aan de kook brengen, spliterwten toevoegen.

Weer aan de kook brengen, zachtjes +/- 1 uur laten pruttelen.
Regelmatig roeren, anders brandt het aan!

Controleren of de erwten zacht zijn,
dan bouillon poeder erbij (niet eerder, anders worden erwten niet goed zacht!)

Kokosmelk toevoegen en met de staafmixer een glad geheel maken.
Op smaak maken met citroensap.

Serveren met verse koriander. (voor de liefhebber!)
Voor eventuele bite in de soep: dun gesneden bosui of rode paprika 
lijkt me wel lekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten