zondag 13 januari 2013

pickle van meiraap



 Mijn nieuwe aanschaf getest: de pickle pers!
Het is een keukengereedschap waarmee je groenten onder druk kan laten fermenteren.

Het principe:
groenten raspen of heel fijn snijden, mengen met zout, alles in de pers en een paar uur laten staan bij kamertemperatuur.
Als het klaar is, zet je het in de koelkast.
Dit stopt de fermentatie. Je kan het nog een dag of 3 bewaren.

Lekker op je brood of bij de warme maaltijd als bijgerechtje.
En: het is heel goed voor de spijsvertering!

Ik heb gebruikt:

  • 1 meiknolletje (doorsnee ongeveer 10 cm)
  • een kleine tl zout
Knolletje geschild en grof geraspt.
Zout erdoor gemengd en alles in de pers.
Aandraaien, nacht laten staan.
Vocht afgieten en in de koelkast zetten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten