Buiten ligt een dik pak sneeuw, het is koud!
Ideaal weer om de dag te beginnen met een kom havermoutpap.
Voor een 1 persoons portie:
- 6 el havermout
- 200 ml water
- snuf zout
- el gerstmoutstroop
- scheutje sojamelk (+/- 50 ml)
- specerijen (bijvoorbeeld kaneel, kardamom, gemberpoeder)
- el rozijnen of ander gedroogd fruit
- tl lijnzaad
- eventueel noten (ik gebruik vaak amandelen)
- stukje appel
De avond ervoor de havermout in het water laten weken.
Het gedroogd fruit er ook bij.
's Ochtends:
havermoutmengsel in een pannetje doen.
Sojamelk, zout, specerijen en lijnzaad erbij.
Aan de kook brengen, minuut of 3 laten pruttelen totdat het een mooie substantie heeft.
Gerstmoutstroop erdoor.
Nootjes en appel erdoor.
Ik eet de pap altijd warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten