dinsdag 15 januari 2013

havermoutpap


Buiten ligt een dik pak sneeuw, het is koud!
Ideaal weer om de dag te beginnen met een kom havermoutpap.

Voor een 1 persoons portie:


  • 6 el havermout
  • 200 ml water
  • snuf zout
  • el gerstmoutstroop
  • scheutje sojamelk (+/- 50 ml)
  • specerijen (bijvoorbeeld kaneel, kardamom, gemberpoeder)
  • el rozijnen of ander gedroogd fruit
  • tl lijnzaad
  • eventueel noten (ik gebruik vaak amandelen)
  • stukje appel
De avond ervoor de havermout in het water laten weken.
Het gedroogd fruit er ook bij.

's Ochtends:

havermoutmengsel in een pannetje doen.
Sojamelk, zout, specerijen en lijnzaad erbij.
Aan de kook brengen, minuut of 3 laten pruttelen totdat het een mooie substantie heeft.
Gerstmoutstroop erdoor.
Nootjes en appel erdoor.

Ik eet de pap altijd warm.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten