zondag 15 juni 2014

geperste salade van spitskool & peen



Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht.
Knapperig en puur van smaak.

De groenten "garen" in het zout.
Dit maakt ze beter verteerbaar en geeft ze een fijne textuur.


Bijgerecht voor 2 personen:


  • 1/2 spitskooltje
  • 1 flinke peen
  • 1/2 tl verse gember, geraspt
  • 1 kleine tl zeezout
  • scheutje ume su (umeboshi azijn)
  • garnering: notenkruid 

Spitskool heel fijn snijden, peen grof raspen.
Zout erbij en goed doorkneden met de handen.
Je merkt dat de textuur dan al verandert.
Ume su en gember erbij en mengen.

Ik heb het vervolgens een paar uurtjes in de pickle pers gezet.
(kan ook met een bord met iets zwaars erop)
Het vocht dat vrijkomt, afgieten.

Garneren met een paar blaadjes notenkruid.
(ook wel rode shiso/perilla genoemd)
Heeft een beetje een komijn-achtige smaak.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten