zondag 15 juni 2014

bietensalade met sinaasappel, kappertjes, munt & sesam


Bietjes zijn lekker, gezond en mooi!
Met weinig middelen een visueel aantrekkelijke salade gemaakt.

De dressing die ik heb gemaakt, vereist wat specifieke ingrediƫnten.
Ik heb meteen wat meer dressing op voorraad gemaakt,
je kan het een paar dagen in de koelkast bewaren.
Smaakt ook heel goed bij bijvoorbeeld bloemkool & rucola.


De dressing:


  • 1 el tahin
  • 1 el mosterd
  • 1 el genmai su (rijstazijn)
  • 1 el sesam olie
  • 1 el (mugi) miso
  • 1 el water
  • 3 el mirin

Tahin, mosterd en miso losroeren.
Alle ingrediƫnten in een potje met schroefdeksel en goed schudden.


De salade:


  • 2 gekookte bieten ( ongeschild +/- 1 uur koken, dan vel eraf trekken)
  • 2 el kappertjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl (zwart) sesamzaad
  • verse munt om te garneren.

Bietjes,sinaasappels (met aanhangend sap) en kappertjes mengen.
Dressing erdoor (ongeveer de helft van de bovenstaande hoeveelheid)
Goed mengen en garneren met munt & sesamzaad.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten