zondag 15 juni 2014

courgette/wortel-taart, met kikkererwtenmeel



Deze taart is een zeer positief uitgevallen experiment!
Ik was benieuwd of ik een hartige taart zou kunnen maken die goed bindt, 
zonder ei en kaas te gebruiken.
Ja dus.
Lekker? Ja dus!

Truc: kikkererwtenmeel + arrowroot.

Ik heb een kleine springvorm van 10 cm gebruikt.
(Net te veel voor 1 persoon, net te weinig voor 2 personen...)


Voor één mini-taart:


  • 1/2 courgette, geraspt
  • 1 peen, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl pindakaas
  • 5 el kikkererwtenmeel (niet afgestreken)
  • 1 el arrowroot (niet afgestreken)
  • ongeveer 12 el koud water
  • kleine tl zout 

Kikkererwtenmeel en arrowroot in een grote kom doen.
Water erbij en goed roeren.
(De consistentie moet lijken op dikke tahin.)
Sambal, pindakaas en zout toevoegen, tot homogene massa kloppen.

Geraspte groenten en knoflook erdoor scheppen.

Taartvorm invetten en vullen met bovenstaand mengsel.

Ongeveer 45 minuten op 200 graden bakken.
Het is lastig om te bepalen wanneer het gaar is;
de prikker-test gaat niet echt op...
Pas als de taart iets afkoelt, bindt hij echt goed.
Dus zeker een minuut of 10 wachten voordat je hem aansnijdt.

Resultaat: een smaakvol, smeuïg baksel!
Laat je de sambal weg, dan is hij ook nog eens 100% plantaardig.
De sambal evt vervangen door rode peper/chilivlokken.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten