vrijdag 7 maart 2014

koekjes met kardemom, kokos & oranjebloesem


Even met de handen in het deeg...

Brosse koekjes die je veeltesnelachterelkaaropeet!

Het is een basis deeg voor zandkoekjes,
maar dan met lekkers erdoor.


Voor een stuk of 50 kleine koekjes:


  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr speltmeel
  • 120 gr (zachte) roomboter 
  • 1 ei
  • 80 gr suiker
  • zakje vanillesuiker
  • +/- 6 kardemompeulen, zaadjes gevijzeld
  • +/- 5 el kokosrasp
  • een drupje of 6 oranjebloesemwater
  • mespunt zout

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Alle ingrediƫnten bij elkaar, tot een samenhangend deeg kneden.
Uitrollen, ongeveer een halve cm dik.
(werkvlak even bloemen, anders plakt het)
Met een koeksteker zoveel mogelijk koekjes maken.

Op de bakplaat (evt op bakpapier) een minuut of 12 in de oven.

NB: speltmeel is niet noodzakelijk, kan ook alleen met bloem.
Maanzaad/limoenschil ipv kokos/oranjebloesemwater lijkt me ook lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten