zondag 19 januari 2014

broodsnack met kaas & tomaat


Een klein bijgerecht voor bij de soep of de borrel!
Je kan het met van alles vullen, 
maar dit is de test die ik gedaan heb:


Voor een snack of 16:


  • 1 kop bloem
  • 1 kop volkoren meel
  • 2/3 kop melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • flinke snuf zout

Een kop is 300 ml.
Hier een deeg van kneden.
Als het te nat is, nog wat bloem toevoegen.

Uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm
(werkbank bestuiven met wat bloem)


Vervolgens beleggen met:

  • 1 klein blikje tomatenpuree (verdelen over hele vlak)
  • lange plakken courgette (1/2 courgette gebruikt)
  • 3 grote plakken kaas (of een flinke handvol geraspte kaas)
  • peper & zout
  • 1 tl oregano

In de lengte oprollen en rol in ongeveer 16 stukjes snijden.
Op een stuk bakpapier in de oven.
Oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
Let op dat het deeg goed gaar is!

Het is een leuk concept en een goed deeg,
maar vond de snack op zich een beetje flauw.

Ik ga ze nog eens testen met:
knoflook, chili, ansjovis of salami.
Ook een idee om de  tomatenpuree te kruiden!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten