zaterdag 18 januari 2014

ontbijt-pannenkoekjes met boekweit



Lekkere variatie op de standaard boterham met kaas.
Ik bereid het beslag altijd de avond van tevoren,
dan ben je 's ochtends zo klaar!

Voor 2 personen/ongeveer 16 baksels:


  • 1/2 kop boekweitmeel
  • 1 kop water
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1/4 tl zout
  • snuf kaneel


Banaan met ei en water pureren (staafmixer).
Boekweit, lijnzaad, zout en kaneel erbij en beslag glad kloppen.
In de koelkast zetten tot de volgende ochtend.

Scheutje olie in pan en pannenkoekjes bakken.
Warm serveren.

Besmeren met appelstroop!

NB: een beetje experimenteren met de dikte van het beslag,
soms voeg ik nog wat extra water toe.

De kop die ik gebruikt heb = 300 ml


Geen opmerkingen:

Een reactie posten