zondag 31 maart 2013

radijsjes oogsten aan tafel!


Volgens de kalender is het lente,
buiten is het nog steeds winter...

Dan maar zelf het lente gevoel aanwakkeren!

Op http://chocolateandzucchini.com kwam ik het volgende recept-idee tegen.
Was meteen verkocht door de presentatie,
zo mooi en origineel!

Ik heb de presentatie als uitgangspunt genomen,
en de ingrediënten naar eigen smaak gecombineerd.

Je hebt nodig:

  • bos radijs met loof (in koud water leggen)
  • 2 plakken roggebrood, fijn gekruimeld

Voor de onderste laag:

  • ongeveer 200 ml griekse yoghurt 10%
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • flinke teen knoflook
  • fijngesneden peterselie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper & zout

De onderste laag in een mooi bord verdelen,
radijsjes planten,
roggebrood als "aarde" eromheen verdelen.

Het radijsloof kan je ook gewoon opeten.
Door het in koud water te leggen (wel goed drogen erna),
worden de blaadjes mooi fris.

In het originele recept wordt er verse witte kaas door de yoghurt gemengd.
Ik kan me voorstellen dat de radijzen dan beter te "planten" zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten