Wat te doen met een restje gekookte gierst?
Burger-experiment!
Een leuk begin met potentie, maar kan nog wat fine-tuning gebruiken.
Desalniettemin de moeite om even op te schrijven.
Ingrediƫnten voor 2 schijven:
- +/- 8 el gekookte gierst
- 1 grote el pindakaas met stukjes noot
- 1 tl sambal badjak
- 1 scheut ketjap manis, ongeveer een el
- 1 ei
- zwarte peper
- eventueel wat zout
Alles goed door elkaar mengen.
In pan beetje boter en olie verhitten.
2 schijven vormen in de pan en op middel vuur bakken,
voorzichtig omkeren, ongeveer 5 minuten in totaal.
(Het mengsel is te slap om met de hand burgers van te maken,
maar in de pan gaat dat prima met een spatel.)
Benodigdheden voor de burger:
- sla
- augurk
- tomaat
- ketchup
- uien
- een lekker broodje
- .....wat je maar wilt
Stapelen en eten!
Ik ga de volgende keer experimenteren met de textuur;
gefruit uitje erdoor, misschien een paar el geprakte kidney- of limabonen.
En wellicht wat meer pit in de vorm van extra sambal, knoflook of komijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten