vrijdag 23 mei 2014

Rabarber/appel compote met venkel & oranjebloesemwater



Prachtige kleur en een origineel nagerecht!
De venkelzaadjes maken het verrassend.

Vaak wordt rabarber met veel suiker verwerkt,
dat heb ik hier ondervangen met een beetje honing en gedroogde abrikozen.

Om de roze kleur te houden, de rabarber niet schillen!


Nagerecht voor 4 personen:


  • 1 stengel rabarber (ongeveer 400 gr) 
  • 1 appel
  • kleine tl venkelzaad
  • flinke tl verse gember, geraspt
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • kleine el oranjebloesemwater
  • 1 el honing
  • 2 gedroogde abrikozen
  • snuf zout
  • kneep citroensap
  • evt: scheutje water

Rabarber, abrikozen en appel in stukjes snijden.
(De appel hoeft niet geschild)
Alles, behalve citroensap, in een pan met deksel een minuut of 15 laten pruttelen, 
totdat de rabarber uit elkaar is gevallen en de appel nog een klein beetje textuur heeft.

Aan het eind naar smaak wat citroensap erbij om de smaak te balanceren.

Af laten koelen tot kamertemperatuur.
Hier geserveerd met griekse yoghurt, maar met vanille- of yoghurt ijs eigenlijk veel lekkerder...!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten