vrijdag 9 mei 2014

granolalalala


Na de eerst lading granola een paar weken geleden gecremeerd te hebben,
is hier de gelukte versie!

Even experimenten met de juiste oventemperatuur is wel handig dus...

Voor 2 volle jampotjes:

300 gr totaal van onderstaande ingrediƫnten:
(zoals je het lekker vindt/wat in de kast staat)


  • havervlokken
  • sesamzaad
  • lijnzaad
  • grof gehakte amandelen
  • zonnebloempitjes

Verder:

  • 25 gr kokosrasp
  • 50 gr gedroogde zoete banaantjes (bananenchips, kant en klaar)

smaakmakers:

  • 1 el honing
  • 2 el zonnebloem olie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf vanille poeder
  • mespunt zout

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Smaakmakers in een pannetje verwarmen, zodat de suiker een beetje smelt.

Andere ingrediƫnten (behalve de banaan) mengen.
Smaakmakers hier goed doorheen mengen (makkelijkst met handen)

Alles op een met bakpapier beklede plaat uitspreiden.
Ongeveer 30 a 35 minuten goudbruin roosteren.
Hou het in de gaten, regelmatig even omscheppen!

Goed af laten koelen en dan de banaan erdoor.

Lekker om ook nog wat rozijntjes/cranberries toe te voegen;
echter, deze verbranden snel in de oven.
Gewoon erbij doen in de yoghurt!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten