Het werd weer tijd om iets in potjes te doen!
Als fervent mooie-glazen-potjes verzamelaar moet je af en toe ruimte maken in de kast.
Het is een relish met paprika en mais geworden.
Qua kleur en consistentie lijkt het op piccalilly,
maar dan de vermexicaanste versie.
Ik heb hem meteen gegeten,
als smaakmaker bij een rode linzen gerecht.
Lekker!
Voor 7 a 8 kleine potjes:
- 2 uien
- 2 maiskolven
- rode, groene en gele paprika
- 1/2 bloemkool
- 2 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 1 el verse gemberrasp
- 1 el korianderzaad (grof gevijzeld)
- 1 el komijnzaad
- 1 peper (zelf doseren, niet elke peper is even scherp)
- 1 tl zout
- 150 gr geleisuiker speciaal
- 200 ml witte wijnazijn
- 1,5 el mosterdpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 2 el water
Een papje maken van het water, mosterdpoeder en kurkuma.
Alle groenten in kleine stukjes snijden.
Alles in een pan doen en aan de kook brengen.
Zacht laten pruttelen, +/- 40 minuten.
Tussendoor een aantal keer roeren.
Potjes en deksels uitkoken. (+ een lepel )
Uit laten lekken op een rooster, op een schone handdoek.
Mengsel in de potjes doen, goed vol maken!
Zorgen dat de randen schoon zijn.
Deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.
Het lekkerste is om het een paar weken te laten rijpen.
Serveren bij bonenschotels, op een broodje makreel, als dressing ingrediƫnt,
door een aardappelsalade... ben creatief!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten