dinsdag 16 juli 2013

bloemkoolsalade met miso/mirin-dressing


Een lekkere en gezonde bloemkoolsalade,
welkom nu het buiten 26 graden is!

Belangrijk om de juiste balans te vinden in de dressing,
zowel zoute miso, fris-pittige gember en zoete mirin.

Mugi-miso is gerstmiso.
Deze is het meest geschikt voor alledaags gebruik.

De dressing ingrediƫnten zijn japans.
Te koop bij de natuurvoedingswinkel.

Salade (bijgerecht) voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool (roosjes beetgaar gekookt)
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 2 el rozijntjes
  • 5 el mirin
  • 1 el mugi miso
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el ume su (azijn van umeboshi pruim)
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • versgemalen peper

Bloemkool, peen en rozijntjes mengen in een kom.
Van de overige ingrediƫnten een dressing kloppen.

Alles mengen en even laten intrekken.

Eventueel garneren met geroosterde pompoenpitjes, sesamzaad, verse kruiden,
tuinkers, preikiemen etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten